‘Branche-overstijgende’ Gerhard van der Bijl wint Digital Transformers Award ‘17

Gerhard van der Bijl van Royal FloraHolland heeft de Digital Transformers Award 2017 in de wacht gesleept. Van der Bijl, Chief Digital Officer & CIO bij Royal FloraHolland, werd tijdens de uitreiking in de A'dam toren onder meer geprezen om zijn natuurlijke leiderschap, dat volgens de jury tot een branche-overstijgende transformatie heeft geleid. Hij is hiermee de opvolger van Robert van Geffen (Philips) en Anouk Beeren (Deli XL), die de prijs in voorgaande jaren wonnen.

Natuurlijke leider en verbinders

“Vanuit natuurlijk leiderschap brengt Gerhard een complexe en conservatieve branche volop in beweging,” aldus Anouk Beeren, die dit jaar samen met Robert van Geffen de jury vormde. “Niet alleen Royal FloraHolland, maar de volledige sector transformeert mee. Een enorme uitdaging, die Gerhard met overtuiging en flair weet te volbrengen. Hij is een natuurlijke leider en verbinder, die weet hoe hij mensen kan overtuigen en mee kan krijgen.”

Winnaar Gerhard van der Bijl: “Het is heel mooi om juist van vakgenoten deze erkenning te krijgen. Met Royal FloraHolland maken we een transformatie in een traditionele sector door. Dit is een enorme stimulans om daar mee door te gaan en nieuwe stappen te blijven zetten.”

Gerhard van der Bijl: winnaar Digital Transformers Awards 2017

Gekozen uit meer dan 50 aanmeldingen

De Digital Transformers Award is in het leven geroepen om de noodzakelijke digitale transformatie van bedrijven te stimuleren en het digitale talent in Nederland in de schijnwerpers te zetten. De award ondersteunt de digitale ontwikkeling van bedrijven door op onderscheidende wijze inspiratie, inzicht en ontwikkelmogelijkheden te bieden. Dit jaar werden de finalisten gekozen uit een longlist met meer dan vijftig kandidaten. Zij werden onder meer beoordeeld op visie, resultaten en leiderschapskwaliteiten.

Zes finalisten onder de loep genomen

Naast winnaar Gerhard van der Bijl dongen de volgende finalisten mee om de Digital Transformers Award ‘17:

Voormalige winnaars Robert van Geffen en Anouk Beeren bepaalden op basis van cases en een ronde tafelsessie wie de award in ontvangst mocht nemen.

200 digitale influencers bij elkaar

Tijdens deze derde editie van de Digital Transformers Award kwamen 200 digitale influencers bij elkaar in de A’DAM Toren. Keynote sprekers Herna Verhagen (CEO PostNL) en Christian van Thillo (CEO De Persgroep) deelden hun ervaring met digitale transformatie en zorgden zo voor de nodige inhoudelijke diepgang. Daarnaast kreeg het publiek de mogelijkheid om de finalisten aan de tand te voelen.

Oprichters van de Digital Transformers Award zijn recruiter Newpeople, digital agency Mirabeau en pr-bureau Lubbers De Jong.