Anouk Beeren van Deli XL wint Digital Transformers Awards 2016

Beeren begon zeven jaar geleden als hoofd van een team van vier mensen en ontwikkelde samen met Rachelle van der Linden (medeoprichter KNAB) een e-commerce strategie voor Deli XL. Wat toen begon als een interne start-up is nu verworden tot een volwaardige afdeling e-commerce met vijfentwintig collega’s. “Ik vind het super,” aldus een uitgelaten Beeren over het winnen van de prijs. “Dit zijn toch de Oscars voor ons vakgebied. We hebben er keihard voor gewerkt met zijn allen. Het is gaaf voor het hele team en een prijs van ons allemaal. We gaan hier zó van genieten!”

Nederland icoon van digitale transformatie

“Nederland als icoon voor digitale transformatie, dat is waar wij naar streven,” aldus Ernst-Jan Stigter, CEO van mede-organisator Microsoft. “Er is een enorm potentieel voor organisaties om hierin de volgende stap te zetten, om opnieuw te kijken naar bestaande business modellen met behulp van technologie. Een goed voorbeeld kan daarbij inspirerend werken. De Digital Transformers Awards leent zich hier uitstekend voor: digitaal talent komt hier in contact met organisaties die met digitale transformatie bezig zijn.”

Gekozen uit meer dan 100 aanmeldingen

De Digital Transformers Awards is een waardering en stimulans voor hét talent dat een bijzondere en betekenisvolle rol speelt bij digitale veranderingen van bedrijven. Gedurende de uitreiking werd er onder meer gesproken door Frans van Houten (CEO Philips) Ernst Jan Stigter (CEO Microsoft Nederland) en Mattijs ten Brink (algemeen directeur Transavia). Uit meer dan 50 aanmeldingen zijn vier finalisten geselecteerd, die zich wisten te onderscheiden op basis van kennis, visie en resultaat. Naast winnaar Anouk Beeren van Deli XL waren Wilko Klaassen (Husqvarna), Arnoud Klerkx (Sanoma Learning) en Michel Alsemgeest (TNT) genomineerd. Onder leiding van voormalig winnaar en juryvoorzitter Robert van Geffen (Philips) bepaalden ze samen wie de award verdiende.